Strada Covaci 3
București 030167
Welcome to Nenea Iancu
Istoria Berii
Si tot ce trebuie sa știi despre ea!
Original Drinks
Delicious Food
Cozy Interior

Berăria Nenea Iancu – Tradiție, savoare și spirit interbelic în inima Bucureștiului

Deschisă în anul 2013 pe strada Covaci nr. 3, în Centrul Vechi al Bucureștiului, Berăria Nenea Iancu este un restaurant cu specific românesc care se remarcă printr-o atmosferă interbelică unică, autentică și printr-o selecție deosebită de beri naționale și internaționale de cea mai bună calitate.

Berea Nenea Iancu – O bere cu suflet românesc și rafinament german

Servită atât la sticlă, cât și la halbă (draught), berea Nenea Iancu este disponibilă în două sortimente: blondă specială de tip Münchener Lager (4,9% alcool) și nefiltrată de tip Weissbier (5,1% alcool). Ambele sunt produse în Germania, în orașul Memmingen, Bavaria – de cei mai buni maeștri berari – exclusiv pentru piața românească, respectând rețeta originală concepută pentru această marcă.

Fabricată doar din patru ingrediente naturale – apă, hamei, malț de orz și malț de grâu – și fermentată natural timp de 45 de zile, berea respectă celebra Deutsche Reinheitsgebot (Legea Germană a Purității Berii din 1516). Este un omagiu adus calității autentice, dar și memoriei lui Ion Luca Caragiale, „Nenea Iancu”, în al cărui an aniversar – 2012, la 160 de ani de la naștere – a fost creat acest sortiment unic.

Ce este berea?
Berea este o băutură alcoolică obținută prin fermentația a patru produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Concentrația de alcool este în jur de 5%, iar berea fără alcool are între 0 și 0,5%. Temperatura optimă de consum este între 6 și 8 °C. Deși berea provine în general din cereale, se poate produce și din alte surse, cum ar fi cartofii sau mazărea, însă calitatea superioară vine din grâne.

Istoria berii
Berea a apărut acum aproximativ 6.000 de ani, cel mai probabil ca urmare a fermentării accidentale a unei bucăți de pâine. Cele mai vechi urme au fost descoperite în Tepe, Mesopotamia. În antichitate, coacerea cerealelor era un pas esențial pentru obținerea berii. Primele tipuri semănau mai mult cu o pastă vâscoasă, nutritivă, cu puțin alcool. Studiile arheologice din Egiptul antic arată că procesul de fermentare pornea de la un aluat copt adăugat într-un decoct de malț.

Astăzi, există peste 20.000 de tipuri de bere în 180 de stiluri diferite. Berea Nenea Iancu, de exemplu, este o bere Weizen cu 5,1% alcool, culoare portocalie tulbure, aromă de citrice și banane, gust dulceag și ușor acid – un exemplu de bere cu tradiție și calitate germană, produsă pentru români.

Știați că?
Potrivit unei cercetări realizate de fondatorul rețelei OKCupid, consumul de bere este asociat cu o mai mare disponibilitate de a face sex la prima întâlnire. Tot el spune că întrebările care pot indica compatibilitatea pentru o relație de durată sunt: „Nu-i așa că ar fi plăcut să locuim pe o barcă?”, „Îți plac filmele de groază?” și „Ai călători singur în străinătate?”.

Locul unde s-au născut mititeii

În clădirea ce găzduiește astăzi Berăria Nenea Iancu s-ar fi născut, potrivit tradiției, mititeii românești – un motiv în plus pentru ca aici să se servească cei mai buni mici din București și, poate, din toată România. Meniul cuprinde și alte delicii tradiționale românești, pregătite zilnic, cu ingrediente proaspete și gust autentic.

Atmosferă cu parfum de altădată

Localul dispune de terasă stradală – ideală pentru zilele călduroase –, un bar spațios, un salon la parter și unul intim la etaj. Aerisirea este asigurată de un sistem modern de climatizare, care garantează confort chiar și pentru fumători.

În fiecare zi, atmosfera este întreținută de muzică variată, iar joia este dedicată melodiilor interbelice, cu artiști legendari precum Cristian Vasile, Jean Moscopol, Titi Botez, Maria Tănase și alții. O adevărată călătorie sonoră în „Micul Paris” de altădată.

Vă așteptăm cu drag!

Personalul Berăriei Nenea Iancu vă mulțumește pentru vizită și vă invită să reveniți oricând pentru o bere de excepție, bucate românești autentice și o atmosferă caldă, cu parfum de epocă.

Vino să guști

Berea Noastră