• Cel mai bun loc
    să povestești
    alături de prieteni
  • Berăria Nenea Iancu
    Pentru povești de neuitat
  • Locul unde a început
    povestea
    Primilor Mici din România
Welcome to Nenea Iancu
Sub felinarele vechi, la masa lui Nenea Iancu,
ideile prind glas și trecutul capătă aromă
Original Drinks
Delicious Food
Cozy Interior

Berăria Nenea Iancu – Tradiție, savoare și spirit interbelic în inima Bucureștiului

Locul unde s-au născut mititeii

În clădirea ce găzduiește astăzi Berăria Nenea Iancu s-ar fi născut, potrivit tradiției, mititeii românești – un motiv în plus pentru ca aici să se servească cei mai buni mici din București și, poate, din toată România. Meniul cuprinde și alte delicii tradiționale românești, pregătite zilnic, cu ingrediente proaspete și gust autentic.

Deschisă în anul 2013 pe strada Covaci nr. 3, în Centrul Vechi al Bucureștiului, Berăria Nenea Iancu este un restaurant cu specific românesc care se remarcă printr-o atmosferă interbelică unică, autentică și printr-o selecție deosebită de beri naționale și internaționale de cea mai bună calitate.

Berea Nenea Iancu – O bere cu suflet românesc și rafinament german

Servită atât la sticlă, cât și la halbă (draught), berea Nenea Iancu este disponibilă în două sortimente: blondă specială de tip Münchener Lager (4,9% alcool) și nefiltrată de tip Weissbier (5,1% alcool). Ambele sunt produse în Germania, în orașul Memmingen, Bavaria – de cei mai buni maeștri berari – exclusiv pentru piața românească, respectând rețeta originală concepută pentru această marcă.

Fabricată doar din patru ingrediente naturale – apă, hamei, malț de orz și malț de grâu – și fermentată natural timp de 45 de zile, berea respectă celebra Deutsche Reinheitsgebot (Legea Germană a Purității Berii din 1516). Este un omagiu adus calității autentice, dar și memoriei lui Ion Luca Caragiale, „Nenea Iancu”, în al cărui an aniversar – 2012, la 160 de ani de la naștere – a fost creat acest sortiment unic.

Atmosferă cu parfum de altădată

Localul dispune de terasă stradală – ideală pentru zilele călduroase –, un bar spațios, un salon la parter și unul intim la etaj. Aerisirea este asigurată de un sistem modern de climatizare, care garantează confort chiar și pentru fumători.

În fiecare zi, atmosfera este întreținută de muzică variată, iar joia este dedicată melodiilor interbelice, cu artiști legendari precum Cristian Vasile, Jean Moscopol, Titi Botez, Maria Tănase și alții. O adevărată călătorie sonoră în „Micul Paris” de altădată.

Vă așteptăm cu drag!

Personalul Berăriei Nenea Iancu vă mulțumește pentru vizită și vă invită să reveniți oricând pentru o bere de excepție, bucate românești autentice și o atmosferă caldă, cu parfum de epocă.

Istoria Noastră

Randuri cu prințipuri

That’s How We Make “Old fashioned”

Despre Berea Nenea Iancu

Berea Nenea Iancu este o marcă românească inspirată de spiritul boem al Bucureștiului de altădată. Creată în onoarea lui I.L. Caragiale, combină tradiția cu rețete clasice, oferind un gust autentic și prietenos, perfect pentru momentele de voie bună.

Descoperă Micii Noștri!

Descoperă Micii Noștri!

Micii românești s-au născut dintr-o întâmplare, la sfârșitul secolului XIX, în cârciuma „La Iordache” din București. Rămas fără mațe pentru cârnați, cârciumarul a pus pe grătar doar amestecul de carne condimentată. Clienții au fost încântați și au cerut „mititei”, iar așa s-a născut unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale românești.

Stir it! Mix it! Join Our Masterclass

Despre Locația Noastră

Berăria Nenea Iancu, din inima Centrului Vechi, continuă tradiția locului unde s-au născut celebrii mici românești, în fostul restaurant „La Iordache”, frecventat de Caragiale și Enescu. Astăzi, berăria aduce la viață farmecul Bucureștiului de altădată, cu preparate românești și o atmosferă boemă autentică.

stay in touch with updates